VÄLKOMMEN TILL TZATZIKI!

Tzatziki ligger i en del av de lokaler som utgör Gillbergska gården. Numera används inte Gillbergska gården som helhet, utan flertalet rörelser bedrivs i lokalerna. Tzatziki inryms i den Gillbergska gårdens källare. Tegelmurverken i byggnaden är uppförda under en längre period, troligen 1500-tal och fram till och med 1800-talet. Själva byggnaden stod klar 1693 med Olof Rudbeck d.ä. som arkitekt.

ÖPPETTIDER

VARDAGAR 16 – 23
LÖRDAGAR 13 – 23
SÖNDAGAR 13 – 22

BOKA BORD

(Även för avhämtning)
Tel. 018 – 15 03 33

Alt. 070 188 87 73

Mailadress: restaurangtzatziki@hotmail.com

BORDSBOKNING GÄLLER ENDAST INOMHUS!

 

MENY

Click here for menu in English


MEZEDES - Grekiska smårätter


TZATZIKI

65:-

........................................................................................................................................................................................................

Krämig yoghurtdip med riven gurka och vitlök

TIROPITAKIA

75:-

........................................................................................................................................................................................................

Fårostfyllda filodegspajer

DOLMADES GIALANTZI

75:-

........................................................................................................................................................................................................

Vegetariska vinbladsdolmar med tzatziki

FETA PSITI

85:-

........................................................................................................................................................................................................

Stekt fetaost med rödlök och soltorkade tomater

BOUREKI ZABON-TIRI

75:-

........................................................................................................................................................................................................

Filodegsrullar fyllda med ost och skinka

BOUREKI PASTOURMA

75:-

........................................................................................................................................................................................................

Filodegsrullar fyllda med kryddig grekisk salami

SAGANAKI

85:-

........................................................................................................................................................................................................

Stekt grekisk delikatessost med vitlöksklyftor

PIPERIA GEMISTI

75:-

........................................................................................................................................................................................................

Röd stark paprika fylld med pikant krämig oströra

PITAKIA ME ELIES

75:-

........................................................................................................................................................................................................

Smördegspajer fyllda med olivpaté och oströra

HALOUMI

85:-

........................................................................................................................................................................................................

Stekt cypriotisk getost med vitlöksklyftor

KALAMARAKIA

85:-

........................................................................................................................................................................................................

Friterade bläckfiskringar med tzatziki

MANOURI OST

95:-

........................................................................................................................................................................................................

Grekisk fårost med stekt pitabröd och sallad

MELITZANOSALATA

75:-

........................................................................................................................................................................................................

Krämig aubergineröra

TIROKAFTERI

75:-

........................................................................................................................................................................................................

Fetaoströra med chili och paprika

TARAMOSALATA

75:-

........................................................................................................................................................................................................

Fiskrom vispad i olja till en krämig röra

SUCUK

75:-

........................................................................................................................................................................................................

Ugnsbakad kryddig bondkorv med grönsaker och tomatsås

GARIDES SFOLIATA

95:-

........................................................................................................................................................................................................

Friterade vitlöksmarinerade inbakade räkor med tzatziki

HORIATIKI

115:-

........................................................................................................................................................................................................

Traditionell grekisk bondsallad med fetaost

MEZE PIATO

185:-

........................................................................................................................................................................................................

Tallrik med blandat smått och gott

KIRIOS FAGITA - Huvudrätter


MOUSSAKAS

155:-

........................................................................................................................................................................................................

Grekisk klassiker med aubergine, potatis, nötfärs och bechamél

MELITZANA IMAM

155:-

........................................................................................................................................................................................................

Vegetarisk ugnstekt aubergine fylld med lök, vitlök, tomater och persilja, serveras med tzatziki och friterad klyftpotatis

SPITIKO BIFTEKI

175:-

........................................................................................................................................................................................................

Grekiska nötfärsbiffar, serveras med tomatsås, riven ost, tzatziki och friterad klyftpotatis

KYCKLING SOUVLAKI

165:-

........................................................................................................................................................................................................

Kycklingspett serveras med pitabröd, tomatsås, tzatziki och friterad klyftpotatis

SOUVLAKI BONFILÉ

225:-

........................................................................................................................................................................................................

Grillspett med oxfilé serveras med pitabröd, tomatsås, tzatziki och friterad klyftpotatis

KALAMARAKIA

155:-

........................................................................................................................................................................................................

Friterade bläckfiskringar, serveras med tzatziki och pilaffris, (pinjenötter)

MEDELHAVSFILETO

265:-

........................................................................................................................................................................................................

Oxfilé-medaljonger med pepparmixsås, serveras med stekt haloumi, tzatziki och friterad klyftpotatis

GARIDES SFOLIATA

195:-

........................................................................................................................................................................................................

Smördegsinbakade, vitlöksmarinerade räkor, serveras med pilaffris och tzatziki (pinjenötter)

SOUVLAKI FILETO

165:-

........................................................................................................................................................................................................

Grekiska grillspett (fläskkött) serveras med pitabröd, tomatsås, tzatziki och friterad klyftpotatis

PAIDAKIA

245:-

........................................................................................................................................................................................................

Grillade lammracks, serveras med tzatziki och friterad klyftpotatis

GEMISTA

165:-

........................................................................................................................................................................................................

Risfylld paprika och tomat med grönsaker och mynta, serveras med tzatziki och friterad klyftpotatis

PSITO CANTARELLO

185:-

........................................................................................................................................................................................................

Kalvstek (ugnsbakad) med kantarell- och rödvinssås serveras med tzatziki och friterad klyftpotatis

PIKILIA

195:-

........................................................................................................................................................................................................

Grekisk grilltallrik med lammracks, nötfärsbiff, souvlaki (fläskspett) serveras med tzatziki och friterad klyftpotatis

FILETO ROLLO GEMISTO

185:-

........................................................................................................................................................................................................

Fläskfilérullader fyllda med fetaoströra, serveras med rödvinsås, tzatziki och friterad klyftpotatis


GLIKA - Desserter


BAKLAVA (KATAIFI)

78:-

........................................................................................................................................................................................................

Grekisk bakelse serveras med lättvispad grädde och färska bär (innehåller nötter)

CRÈME CARAMELLE

78:-

........................................................................................................................................................................................................

Grekisk brylépudding med lättvispad grädde och färska bär

GIAOURTI ME MELI

78:-

........................................................................................................................................................................................................

Grekisk yoghurt med valnötter, honung och färska bär

CHOKLADTÅRTA

78:-

........................................................................................................................................................................................................

Husets chokladtårta med hallonsås, lättvispad grädde och färska bär (spår av nötter)

VANILJGLASS

78:-

........................................................................................................................................................................................................

Vaniljglass med hallonsås, maränger, lättvispad grädde och färska bär

MENYFÖRSLAG 1

325:-

325:-LITEN MEZE TALLRIK

Med tre olika röror

FILETO ROLO GEMISTO

Fläskfilérullader fyllda med fetaoströra, serveras med rödvinsås och tzatziki och friterad klyftpotatis

CRÈME CARAMELE

Grekisk brylépudding med lättvispad grädde och färska bär

MENYFÖRSLAG 2

325:-

325:-GARIDES SFOLIATA

Friterade vitlöksmarinerade inbakade räkor med tzatziki

PSITO CANTARELLO

Kalvstek (ugnsbakad) med kantarell- och rödvinssås serveras med tzatziki och friterad klyftpotatis

VANILJGLASS

Med hallonsås, lättvispad grädde, maränger och färska bär

 

DRYCK

MOUSSERANDE & CHAMPAGNE


MUMM CORDON ROUGE

1/2:359:- | 1/1:699:-

........................................................................................................................................................................................................

Royale Réserve Brut | Champagne | Frankrike

BARZA BRUT

Gl:95:- | 1/1:355:-

........................................................................................................................................................................................................

Cava | Spanien


HUSETS VINER


WINEBAR RED

85:- | 175:- | 325:-

........................................................................................................................................................................................................

Tempranillo | Spanien

WINEBAR WHITE

85:- | 175:- | 325:-

........................................................................................................................................................................................................

Chenin | Sydafrika


RÖDA VINER


CAMPO VIEJO RESERVA

359:-

........................................................................................................................................................................................................

Tempranillo | Graciano | Spanien

SARTORI VALPOLICELLA RIPASSO

479:-

........................................................................................................................................................................................................

Corvina|Rondinella|Italien

JACOB’S CREEK

349:-

........................................................................................................................................................................................................

Merlot | Australien

1865 CABERNET SAUVIGNON

Glas 109:- Flaska 419:-

........................................................................................................................................................................................................

Cabernet Sauvignon | Chile

CASTELLO D’ALBOLA LE ELLERE

649:-

........................................................................................................................................................................................................

Sangiovese | Italien

NEMEA BOUTARI

Glas: 89:- Flaska: 329:-

........................................................................................................................................................................................................

Agiorgitiko | Grekland


VITA & ROSÉ VINER


AKAKIES ROSÉ

Glas 89:- Flaska 365:-

........................................................................................................................................................................................................

Xinomavro | Grekland

PAULA MENDOZA

379:-

........................................................................................................................................................................................................

Chardonnay | Argentina

SANTIAGO RUIZ ALBARINO

429:-

........................................................................................................................................................................................................

Albarino | Loreiro | Spanien

JACOB’S CREEK CRISP ROSÉ

Glas 85:- Flaska 359:-

........................................................................................................................................................................................................

Shiraz | Australien

KOURTAKI

Glas 85:- Flaska 279:-

........................................................................................................................................................................................................

Retsina | Grekland

MOSCHOFILERO BOUTARI

Glas 89:- Flaska 329:-

........................................................................................................................................................................................................

Moscofilero | Grekland

SAMOS VIN DOUX (Dessertvin)

6cl 75:-

........................................................................................................................................................................................................

Moscato | Grekland


ÖL & CIDER


CORONA EXTRA 35cl

62:-

........................................................................................................................................................................................................

SLOTTSKÄLLANS FREEDOM IPA 33cl

69:-

........................................................................................................................................................................................................

CARLSBERG NON ALCOHOLIC 33cl

45:-

........................................................................................................................................................................................................

BROOKLYN BROWN ALE 35cl

69:-

........................................................................................................................................................................................................

KRONENBOURG 1664 33cl

62:-

........................................................................................................................................................................................................

CARLSBERG HOF 33cl

59:-

........................................................................................................................................................................................................

SOMERSBY PÄRON/BJÖRNBÄR CIDER 33cl

55:-

........................................................................................................................................................................................................

ERIKSBERGS EXPORT 50cl

68:-

........................................................................................................................................................................................................

MYTHOS 50cl

68:-

........................................................................................................................................................................................................


KAFFEDRINKAR


IRISH COFFEE

108:- / 135:-

........................................................................................................................................................................................................

KAHLUA COFFEE

108:- / 135:-

........................................................................................................................................................................................................

BAILEY’S COFFE

108:- / 135:-

........................................................................................................................................................................................................

CAFÉ DOM

108:- / 135:-

........................................................................................................................................................................................................

KARLSSON COFFEE

108:- / 135:-

........................................................................................................................................................................................................

LEONARD SACHS COFFEE

108:- / 135:-

........................................................................................................................................................................................................


APERETIEF & DRINKAR


OUZO GREKISK

85:- / 125:-

........................................................................................................................................................................................................

CAMPARI BITTER

75:- / 105:-

........................................................................................................................................................................................................

MARTINI VERMOUTH

75:- / 105:-

........................................................................................................................................................................................................

JÄGERMEISTER

85:- / 125:-

........................................................................................................................................................................................................

DRY MARTINI

85:- / 125:-

........................................................................................................................................................................................................

GIN & TONIC

95:- / 125:-

........................................................................................................................................................................................................

CUBA LIBRE

95:- / 125:-

........................................................................................................................................................................................................


WHISKEY & COGNAC


HUSETS WHISKEY

95:- / 135:-

........................................................................................................................................................................................................

SPECIAL WHISKEY

105:- / 145:-

........................................................................................................................................................................................................

METAXA GREKISK

85:- / 135:-

........................................................................................................................................................................................................

GRÖNSTEDT MONOPOLE

105:- / 145:-

........................................................................................................................................................................................................

MARTELL

105:- / 145:-

........................................................................................................................................................................................................

CALVADOS BUSNEL

105:- / 145:-

........................................................................................................................................................................................................

XANTÉ

105:- / 145:-

........................................................................................................................................................................................................


LIKÖRER


AMARETTO

90:- / 135:-

........................................................................................................................................................................................................

GRAND MARNIER

90:- / 135:-

........................................................................................................................................................................................................

BAILEY’S

90:- / 135:-

........................................................................................................................................................................................................

SAMBUCA

90:- / 135:-

........................................................................................................................................................................................................

BENEDICTINE

90:- / 135:-

........................................................................................................................................................................................................

COINTREAU

90:- / 135:-

........................................................................................................................................................................................................

PUNSCH

90:- / 135:-

........................................................................................................................................................................................................

 

GALLERI

 

HITTA HIT

VÅRA ÖPPETTIDER

VARDAGAR 16 – 23
LÖRDAGAR 13 – 23
SÖNDAGAR 13 – 22

Tzatziki ligger i hjärtat av Uppsala, ett stenkast från Domkyrkan vid Upplandsmuséet.Kom och njut av våra grekiska specialitéer medan du lyssnar på vattensorlet från Fyrisån.

Välkommen in!